Що таке намаз?

Фото - Що таке намаз?

Ситуація, коли ми чуємо багато разів нові слова і навіть не здогадуємося, що вони означають, далеко не рідкісна. Для тих, хто просто цікавиться новим, а особливо, для тих, хто, можливо, збирається прийняти ісламську віру, ми розповімо про те, що таке намаз.

Намаз по-іншому називається салят, але суть одна: в ісламі це обов'язкова щоденна молитва, яка вимовляється п'ять разів на день. Намаз складається з прославлення Аллаха, проголошення різних аятов Корану і прийняття специфічних поз. Молитва промовляється п'ять разів на день, тому що повинна відповідати п'яти частинам дня: світанку (ранку), полудня, часу після полудня, кінця дня (вечора) і ночі.

Намаз також свідчить про прямий і нерозривний зв'язок людини з Аллахом. Під час намазу мусульманин просить Бога пробачити його за гріхи, вказати вірний шлях, захистити і допомогти.

Чоловік повинен здійснювати намази в мечеті, але є винятки, що дозволяють молитися і поза священного храму. Існує також колективний намаз, коли одночасно моляться кілька людей. Такий намаз зміцнює віру мусульманина, підтримує духовний зв'язок між братами по вірі, живить людську дружбу і любов. У колективному намазі можуть брати участь усі бажаючі, без расових, класових, етнічних і кланових розмежувань.


» » Що таке намаз?