Як молитися святим?

Фото - Як молитися святим?

Молитва відноситься до церковних практикам. Але вважати її тільки такий не можна. Це, в першу чергу, духовний процес. Ніколи людина не почне молитися, якщо душа його не вимагає цього. Бувають такі ситуації, коли дитину виховують у вірі з народження, і молитися для нього справа звична. Тоді він робить це більше механічно кілька разів на день. Але більш цінна молитва, хай рідкісна, але йде від самого серця. Ніхто не знає, коли у кожного з нас виникне така потреба душі. Тому, людині треба знати, хоча б у загальних рисах, як молитися святим.




Що робити при молитві

Православним пропонується молитися стоячи, сидіти можуть тільки хворі і старці. Вся молитва супроводжується поклонами, які бувають поясні (вклоняємося тільки верхньою частиною тіла) і земні, коли молиться стає на коліна і, кланяючись, стосується чолом землі. При молитві треба хреститися, правильно це робити так: складаємо разом три пальці правої руки - великий, вказівний і середній. Решта два пальці притискаються до долоні. Спочатку пальцями торкаємося чола, потім правого плеча, потім лівого, і врешті хресного знамення рука опускається до нижньої частини грудей, майже до живота. І потім кланяються. Не можна починати робити уклін, не завершивши хреста.

Якщо хто хреститися всієї п'ятірнею і махає рукою куди попало, про таких кажуть, що біси його терзають. А якщо хресне знамення відбувається з благоговінням і правильно, то воно виганяє все погане з людини. Хреститися треба на початку молитви, по ходу і в кінці її. Також треба обов'язково хреститися, коли входите до церкви або виходьте з неї, коли підходите до ікон, коли цілуєте хрест.

З якими почуттями молитися


Молитвою ми звертаємося до вищих сил з проханням про допомогу. Тому треба знати, як просити у святих правильно. Треба перед молитвою відволіктися думками від усіх земних справ, постояти спокійно перед іконами святих. Якщо моліться вдома, то можна навіть походити спокійно і налаштувати свою душу на молитву. Після, підійдіть до ікони, вклоніться їй кілька разів, починайте читати молитву. Вимовляєте слова поспішаючи, з розумінням, вникати в зміст слів, приймайте їх усією душею. При читанні молитви очищаються наші уста від скверни, душа очищується від злості і образ. Ми просимо у Бога прощення і сподіваємося на нього, приносимо йому своє серце і душу.

Що просити у молитві

Просити треба те, що гідно Бога. Новий автомобіль, дача і купа грошей - негідно, мир і щастя в родині, народження дитини, мудрість і любов - це ті дари, які Бог може послати вам. В молитві треба дуже щиро, стільки часу, поки не отримаєте це. Це може зайняти місяць, рік, три роки, молитися треба гаряче і з чистим серцем стільки, стільки буде треба до виконання вашого прохання. Як допомагають святі, вам можуть розповісти ті, чиї прохання були почуті. Вони не дарують матеріальні блага, вони дають сил і мудрості, розуміння, для того, щоб бажання ваші збулися.

Молитви святий Матроні

Свята Матрона особливо шанована простими людьми, до неї звертаються за допомогою при проблемах в сім'ї, зі здоров'ям, при самоті. Є приклади того, як молитися святий Матрони. Початок молитви і її завершення можуть бути однаковими, а ось в середині ви можете викладати ваші особисті прохання в довільній формі. Початок молитви таке: «Свята Матронушка, матушка наша! Прошу, помолись за нас ...., нехай він простить всі наші своеволья і гріхи, подякуй Йому за все, що є в нашому житті хорошого. Прошу Тебе .... »І завершення молитви:« Нехай будуть всі здорові, улюблені і щасливі! Спасибі тобі, Матронушка! В ім'я Отця і Сина і Святого Духа! Амінь. "


» » Як молитися святим?