Коли ходити до церкви?

Фото - Коли ходити до церкви?


Сучасне суспільство надало людям достатньо свобод, в тому числі, і вибір релігії. Від загального атеїзму люди, все частіше, звертаються до церкви. Але, знання про церковний устрій в радянську бутність, були вибиті дуже міцно з людей, тому, зараз, у багатьох виникають питання - коли ходити до церкви, що треба одягати, як поводитися в церкві? Священики відповідають на ці питання однозначно: до церкви треба прийти всім серцем, а решта правила ви вивчите з часом.




По яких днях ходити до церкви

Прийнято вважати, що ходити в церкву можна по суботах і неділях, коли йдуть великі служби. Абсолютно помилкова думка. Церква відкрита для людей в будь-який день. Церковники кажуть, що звернення до бога відбувається краще у спільній молитві, коли хор її співає, а прихожанин підспівує. Ще одна причина цього, криється в тому, що основна частина прихожан в будні, зайнята роботою, а, в церкву, йдуть, у вільний час, у вихідні. Тому, майже всі великі свята, припадають на вихідні, так що сходити, і долучитися до загальної молитві в цей день труднощів не становить.

Коли не можна ходити до церкви

Питання, коли не можна ходити в церкву, цікавить, в основному, жінок. Існує думка, що під час місячних, жінка, не повинна переступати поріг храму. Служителі церкви це правило підтверджують. І, пояснюють його, згідно з вченням Христа. За церковними канонами, причащаючись, людина куштує плоть і кров Христа, і, стає священним, в момент з'єднання зі святинями. А, у жінки, ця свята кров тут же випливає, священики вважають це неприпустимим. Тому, причащатися в місячні жінці заборонено. А, заодно, і приходити в храм не рекомендується.

Ще одне питання, яке цікавить жінок, коли можна ходити в церкву під час вагітності. Церква вважає вагітність і дитини, всередині матері, благословенними Богом, дивом священним, і ніякої заборони на молитви, і присутність у храмі, не накладає. Навпаки, закликає вагітних молитися Божої Матері, і, святим, що захищає матір і дитину.

В які години приходити в церкву

У церкві, абсолютно, не існує заборон за часом відвідування храмів. Церква відкрита з ранку, з моменту початку заутренній, і до вечора. Вночі, відвідування храму не вітається, бо храм - це таке ж установа, як і будь-яке інше. Треба розуміти різницю між спілкуванням з Богом, яке у вас може відбуватися постійно, і відвідуванням храму, там, є певні години для відвідування. Ночами, храми відкриті в святкові дні, наприклад, на Різдво, на Водохреща. У будь-який час, коли можна ходити до церкви, ви прийдете для молитви, і зробите все, що необхідно. А, по ночах, служителі церкви сплять, також, як і будь-яка людина.


» » Коли ходити до церкви?