Чи існує бог?

Фото - Чи існує Бог?

Біблія повідомляє нам багато подробиць про Бога. Вона пояснює нам, що його мудрість і розум перевищують людське розуміння. Проте людство ділиться на категорії, які по-різному ставляться до існування Бога. Чи існує Бог? Скільки їх? Чи всі вони істинні? На ці питання відповідей дуже багато, можемо поміркувати разом.




Відкидати Бога або вірити в його існування

Глибоко віруючі люди, що довіряють Біблії, не заперечують існування Бога. Він для них - Батько, Господь, Творець, Захисник, Помічник. Вони вважають його особистістю, яка досконало володіє прекрасними якостями: любов'ю, справедливістю, силою і мудрістю. Ці люди моляться Богу, знайомляться з ним через Його Слово - Біблію. Вони розмірковують над принципами і намагаються виробляти в собі якості, притаманні Богу. Ця категорія жителів Землі не замислюється, чи існує Бог. Вони твердо переконані в Його існуванні.

Але ось ще думка: «Бог - це вигадка». Чарльз Дарвін, наприклад, пояснює виникнення світу «природним відбором». З часів Ніцше і до наших днів побутує ідея про те, що «Бог мертвий». Подібне спостерігається і в философиях Сходу. Вчителі буддизму вважають, що про Бога знати не потрібно, а вчителі синтоїзму кажуть, що «Боги - це ті ж самі люди».

А що ж кажуть вчені мужі? Вони теж розділилися в думках. Деякі з них вважають існування Бога смішним і неправдоподібним. Їм важко повірити в того, кого не можна побачити. Вони не бачать доказів його існування. Більшість дослідників космосу підтримують теорію еволюції. Вони навіть не хочуть говорити про Бога.

Інші, не виключають існування Бога, задаючи питання: «Якщо мене ніхто не створив, як же я існую?». Професор фізики Генрі Маргенау переконливо говорить: «Бог створив Всесвіт з нічого і, створюючи її, він також дав початок часу». Астроном Фред Хойл призводить вагомий довід на підтвердження цього погляду. Він каже, що повірити в випадкове поява першого живого організму - це все одно, що повірити, ніби смерч, що мчить над уламками літака, здатний його зібрати.


І все ж, багато заперечують існування Бога тому, що не хочуть в нього вірити. Вони хочуть робити, що їм подобається. Бояться, що визнання Бога позбавить їх свободи і того способу життя, який вони віддають перевагу.

Чи розумно вірити в Бога

Навіть якщо не довіряти Біблії, можна скористатися іншим методом, що дозволяє дізнатися, чи існує Бог. Можна застосувати принцип: те, що зроблено, вимагає виготовлювача. І чим складніше річ, тим вправнішим повинен бути майстер. Все, що ми маємо в своєму будинку, кимось виготовлено. Однак ці речі порівняно просто виготовити.

А наша величезна, потужна Всесвіт? Який майстер її виготовив? Це не плід людських фантазій. Над цим проектом попрацював унікальний, досконалий розум.

Напевно, людство в цілому щось упускає. Можливо, причина в невмінні досліджувати? Швидше за все, висуваючи різні теорії, замість питання «як?», Логічніше запитати «чому?». Це питання зачіпає навіть тих, хто народжений з вірою в Бога.


» » Чи існує бог?